Δρ. Βασίλειος A. Μπαγιώκος
Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος
Εξωσωματική Department

Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος. Με ειδικό ενδιαφέρον στον Φυσιολογικό Τοκετό, στην Υπογονιμότητα, Λαπαροσκόπηση, Υστεροσκόπηση. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Δρ. Βασίλειος A. Μπαγιώκος, MD  PhD  DFSRH

Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος. Με ειδικό ενδιαφέρον στον Φυσιολογικό Τοκετό, στην ΥπογονιμότηταΛαπαροσκόπησηΥστεροσκόπηση. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διπλωματούχος της Εταιρείας Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Φροντίδας Υγείας (DFSRH) του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων Αγγλίας (RCOG). Fellowship στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική(F.MAS).

Ο Βασίλειος Μπαγιώκος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1973. Κατάγεται από την Σπάρτη και την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών τον Μάϊο του 1998. Εργάσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδος, στο Περιφερειακό Ιατρείο Ροβιών Ευβοίας και τον Δεκέμβριο του 1999 ξεκίνησε να εργάζεται στήν Β΄ ΠαιδοΧειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Εργάστηκε για δύο (2) έτη στην Αγγλία, από τον Μάϊο του 2002 έως τον Αύγουστο του  2004, στα Νοσοκομεία Bedford Hospital και Luton & Dunstable Hospital,  δίπλα σε εξαιρετικούς διευθυντές της Μαιευτικής και Γυναικολογίας, όπως τη Sarah Reynolds με εξειδίκευση στην Ουρογυναικολογίακυήσεις υψηλού κινδύνου, στον διαβήτη κυήσεως, τη Rosemarie Wallace με εξειδίκευση στην Υπογονιμότητα και στο Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, τον Owens J. Owens με εξειδίκευση στην Λαπαροσκόπηση-Υστεροσκόπηση, στην Ενδομητρίωση και στην Κολποσκόπηση-Παθολογία Τραχήλου κ.λπ.

Κατά το 2003 έλαβε το Δίπλωμα της Εταιρίας Οικογενειακού Προγραμματισμού και Αναπαραγωγικής Υγείας Αγγλίας (Diploma of Family Planning and Reproducting Healthcare, DFSRH 31.07.2003 D016508) του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Αγγλίας (RCOG).

Στην Ελλάδα, εργάστηκε στο Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου (Α΄ Μ/Γ Κλινική με διευθυντή τον κο Παναγιώτη Σκολαρίκο), σε ένα περιβάλλον με μεγάλο αριθμό κυήσεων υψηλού κινδύνου, αποκτώντας σημαντική μαιευτική εμπειρία με μεγάλο αριθμό προσωπικών φυσιολογικών τοκετώνκαισαρικών τομών, καθώς και γυναικολογικών επεμβάσεων.

Τον Μάιο του 2008, ταξίδεψε στην Ινδία (Νέο Δελχί) και για δεκαπέντε ημέρες συμμετείχε σε ένα Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ελάχιστα Παρεμβατικής Χειρουργικής( Minimally Access Surgery). Το Σεμινάριο ήταν ειδικά σχεδιασμένο για να έχει άφθονη πρακτική εξάσκηση και εκπαιδεύθηκε σε όλα τα χειρουργεία της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, αποκτώντας τον τίτλο  του Fellowship εις την Λαπαροσκοπική Χειρουργική.
Ειδικό ενδιαφέρον για τον ίδιο αποτελεί η παρακολούθηση και φροντίδα  της εγκύου σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης , η διατήρηση της γονιμότητας-αναπαραγωγικής ικανότητος της ελληνίδος, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, η αντισύλληψη, το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, η Υπογονιμότητα και η Ενδοσκοπική Χειρουργική. Έχει πάρει μέρος σε πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.
Σήμερα παρέχει τις υπηρεσίες του ως Επιστημονικός συνεργάτης στο Μαιευτήριο Ρέα, στο Μαιευτήριο «Ιασώ»,  στο Μαιευτήριο «Λητώ» και στην «Κεντρική Κλινική Αθηνών», ενώ διατηρεί και ιδιωτικό ιατρείο στην Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 115 στην Αθήνα.

Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Α.Μ. 047285

GMC Full Registration Number 6041852

DFSRH  D016508


Δρ. Βασίλειος Μπαγιώκος